/ by /   - / 0 comments

Hoe onderhoud ik mijn kranen?

Het is belangrijk dat je de kranen dagelijks schoonhoudt door deze af te drogen met een zachte (katoenen) handdoek. Dit geldt voor je keukenkraan, fonteinkraan, wastafelkraan en je douchekraan. Op deze manier kun je snel oppervlakkig vuil, kalk en eventuele zeepresten verwijderen. Door dit dagelijks te doen, verhoog je de levensduur van je kraan.

Wanneer je de kranen dagelijks afdroogt met een droge doek, zullen kalkvlekken voorkomen worden. Wanneer er toch kalkvlekken ontstaan, verwijder deze dan met een reinigingsmiddel. Gebruik nooit reinigingsmiddelen met zuur, antikalk, schoonmaakazijn of andere reinigingsmiddelen met azijn. Dit kan de kranen namelijk beschadigen.

In water zit kalk, wat zich na langere tijd kan ophopen in je leidingen en kranen. Daarom is het belangrijk om naast de buitenkant van de kraan ook regelmatig de binnenkant goed te reinigen. Je kunt kalk eenvoudig voorkomen door de thermostaatkraan af en toe van warm naar koud te draaien. Werkt dit niet? Je kunt je kraan dan ontkalken door het eindstuk van de kraan los te maken en deze schoon te maken met schoonmaakazijn. Let er wel goed op dat je kraan tegen azijn kan. Zet de kraan vervolgens aan en laat het water even stromen.